Mad og Service

Mål:

At lære om arbejdsgange i et mindre produktionskøkken eller eksempelvis café. At indgå i arbejdsrelaterede sammenhænge i et køkken herunder, samarbejde, planlægning og gennemførelse af dele af et køkkenrelateret produktionsforløb. At kunne begå sig i et servicefag; herunder kundepleje, forståelse for servicekultur. At opnå forståelsen for vigtigheden af egen hygiejne, samt generel køkkenhygiejne. At lære om fælles ansvar og fællesskab og at kunne indgi fælles spisesituationer på en fornuftig måde. Forståelse for betydningen af sunde spisevaner.

Indhold:

• Udvælge retter, lave kostplaner (medbestemmelse)

• Gennemgå opskrifter og beregner mængder og antal

• Bestille vare gennem hørkram, udregne mængder og antal (kundepleje)

• Madlavning til større og mindre arrangementer.

• Madlavning til eget hjem.

• Rutinemæssig egen hygiejne

• Gøren klar til madlavning.

• Egen kontrol; herunder tjekke køleskab og fryser. Tjekke temperature og forstå korrekt

opbevaring. (Ansvarlighed)

• Præsentation af retter for arrangementer (kundepleje)

• Fælles spisning

• Samtaler om sunde spisevaner.